Κρατήστε με ενήμερο για τα Packaging Awards 2024

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Packaging Awards 2022

Οι κορυφαίες συσκευασίες της χρονιάς

Η τελετή απονομής των Packaging Awards 2022 πραγματοποιήθηκε ζωντανά και σε κλίμα χαράς για την αγορά την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, στο House 124 στην Αθήνα. Στην ώριμη πλέον έκτη τους διοργάνωση τα βραβεία της BOUSSIAS διοργανώνονται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας και επιβραβεύουν επιχειρήσεις που κατάφεραν να αποδώσουν την πραγματική αξία της συσκευασίας στο branding των προϊόντων τους. Η επιτροπή αξιολόγησης ανάδειξε τις κορυφαίες συσκευασίες της χρονιάς για την καινοτομία τους στον σχεδιασμό, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας ενός προϊόντος.

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν μέσω των Packaging Awards 2022 έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον κορυφαίο παγκόσμιο θεσμό World Star Packaging Awards 2023, που διοργανώνεται από τον World Packaging Organization.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος WEST, δήλωσε σχετικά: «Στις φετινές βραβεύσεις, εκτός από ποιοτικές, λειτουργικές, καινοτόμες, εντυπωσιακές, eco friendly συσκευασίες, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και συσκευασίες που κάνουν τον καταναλωτή να αισθάνεται ασφαλής. Φυσικά στο μέλλον θα πρέπει να βάλουμε και νέες παραμέτρους στον σχεδιασμό της συσκευασίας, αλλά και στο υλικό που θα χρησιμοποιήσουμε. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα το 32% των εσόδων των εμπορικών επιχειρήσεων διεθνώς προήλθε από τα ψηφιακά κανάλια, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 54 % ως το 2024. Όπως καταλαβαίνουμε τα προϊόντα θα έρχονται σε επαφή με τον καταναλωτή αφού τα έχει αγοράσει και εδώ είναι καταλυτική η συμβολή των τμημάτων marketing προκειμένου να δώσουν μέσω έρευνας τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να οδηγήσουμε τα προϊόντα με επιτυχία στην αγορά. Τα βραβεία στοχεύουν πέρα από τον αυτοσκοπό τους να δώσουν ερεθίσματα για αυτό που έρχεται ως τάση τα επόμενα χρόνια. Οι συμμετέχοντες στην αποψινή βραδιά, με τα έργα τους καταδεικνύουν ότι η συσκευασία είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια των επιχειρήσεων, που περιέχει και προστατεύει το περιεχόμενο αλλά και προσελκύει τον καταναλωτή».

Packaging Awards 2022

Οι νικητές στην τελετή απονομής είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα βραβεία τους, να συζητήσουν  και να φωτογραφηθούν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής. Η απονομή των Packaging Awards  2022 πραγματοποιήθηκε μαζί με την απονομή βραβείων των Supply Chain Awards 2022, καθώς οι εταιρείες που βραβεύονταν στους 2 διαφορετικούς κλάδους έχουν πολλά να μοιραστούν αλλά και να δημιουργήσουν συνέργειες. Η «πρωτότυπη» κάπως ενέργεια θα αξιολογηθεί, ώστε να αποφασισθεί πώς θα οργανωθεί η τελετή απονομής των 2 βραβείων την επόμενη χρονιά. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

Βραβεία

Στα βραβεία συμμετείχαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, τους κορυφαίους τίτλους της χρονιάς κέρδισαν οι: A.S Strategy Branding & Communication αναδείχθηκε (για 2η χρονιά) ως Packaging Design of the Yearη Coca Cola Τρία Έψιλον έλαβε τον τίτλο Brand of the Year και η La Petite Jumelle (επίσης για 3η χρονιά) αναδείχθηκε ως Packaging Company (Supplierof the Year.  

Στις κατηγορίες της πρώτης ενότητας «Excellent Company», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: MILK Branding ProfessionalsCoca Cola Tρία ‘Εψιλον, La Petite JumelleABC Design CommunicationDASC Branding και Pressious Arvanitidis.

Στις κατηγορίες της ενότητας «Design & Labelling», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: MILK Branding Professionals και A.S Strategy Branding & Communication (x3 βραβεία).

Στην ενότητα «Technology», με Gold βραβείο διακρίθηκαν οι εταιρείες: 3αλφα– ΑΦΟΙ ΚΚαραγεωργίου, Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός ΠΙΝΔΟΣ, PepsiCo Hellas Food & Beverages, Coca Cola Tρία ‘Εψιλον (x2 βραβείακαι Breakfast Box.

Στην ενότητα Printing, Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: BEL και Nikolaou.

Στις κατηγορίες της ενότητας «Marketing», Gold βραβείο κέρδισαν οι εταιρείες: Coca Cola Tρία ‘Εψιλον,  A.S Strategy Branding & Communication, 2yolk (x2 βραβείακαι ΛΥΧΝΙΑ.

Στις κατηγορίες της ενότητας «Sustainability», με Gold βραβείο διακρίθηκαν οι εταιρείες: PepsiCo Hellas Food & Beverages, KOTRONIS PACKAGING, Ελληνικά Γαλακτοκομεία και Daras Packaging.

 Στην ενότητας «Supply Chain & e-shopping», Gold βραβείο απέσπασε η εταιρεία DENELPACK.

 Υποστηρικτής των Packaging Awards 2022 είναι η La Petite Jumelle.

Packaging Awards 2021

Recognizing the creativity, innovation and resilience of the events community

Packaging Awards 2021

Packaging Awards 2020

Οι επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει σε ελκυστική συσκευασία για τα προϊόντα τους και οι άνθρωποι που δημιούργησαν τις πιο επιτυχημένες συσκευασίες της χρονιάς, βραβεύτηκαν στα Packaging Awards 2020

Στην τέταρτη διοργάνωση των Packaging Awards της BOUSSIAS σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών και Συσκευασίας, βραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις για την καινοτομία τους στο σχεδιασμό συσκευασίας, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα της συσκευασίας ενός προϊόντος. Οι νικητές είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα βραβεία τους και να φωτογραφηθούν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, στο Tzaferi 16.

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος WEST δήλωσε: «Δεδομένου της αξίας του Packaging στον κύκλο πώλησης των προϊόντων, η καινοτομία συσκευασίας είναι από άποψη προϊόντος αλλά και υπηρεσίας, ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση των καταναλωτών. Οι νέες εξελίξεις στη συσκευασία προσφέρουν νέες προοπτικές για τη μείωση των απωλειών, τη διατήρηση της ποιότητας, την προστιθέμενη αξία και τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις εταιρείες, που διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν».

Packaging Innovation Awards 2020

Βραβεία
Στα βραβεία συμμετείχαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Σε αυτό το πλαίσιο, στα μεγάλα βραβεία της διοργάνωσης η εταιρεία La Petite Jumelle αναδείχθηκε Packaging Company (Supplier) of the Year, η THE BRANDHOUSE, Brand of the Year, ενώ η MILK Branding Professionals αναδείχθηκε ως Packaging Design of the Year.

Στις κατηγορίες του πρώτου πυλώνα «Καλές πρακτικές ανά επιχειρηματικό κλάδο», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: PAPERPACK (2 Gold), Milk Branding Professionals (2 Gold), DASC Branding, A.S. Advertising και η La Petite Jumelle.

Στις κατηγορίες του δεύτερου πυλώνα «Καλές πρακτικές βάσει πλεονεκτημάτων συσκευασίας», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: THE BRANDHOUSE (3 Gold), ATTP Advertising Agency, ABC Design Communication, A.S. Advertising, ΑΦΟΙ ΔΑΡΑ Ο.Ε, Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΝ Creative team, PressiousArvanitidis, La Petite Jumelle, ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ ΛΟΥΜΙΔΗ, APIVITA SA και η A. Hatzopoulos S.A.

Στις κατηγορίες του τρίτου πυλώνα «Έργα και Πρακτικές που επιδεικνύουν υψηλή δεξιοτεχνία, αξιοποίηση της τεχνολογίας, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία», Gold βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ (2 Gold), ABC Design Communication, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Lidl Hellas & Σία Ο.Ε., Allbright Advertising, THE BRANDHOUSE και La Petite Jumelle.

Packaging Innovation Awards 2019

Οι πρωταγωνιστές στη συσκευασία

Πίσω από κάθε επιτυχημένο packaging, κρύβεται μία ομάδα ανθρώπων και -τουλάχιστον- μία ιδέα. Αυτά τα έργα και αυτούς τους ανθρώπους με τις ομάδες τους ανέδειξε η τελετή απονομής των Packaging Innovation Awards 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στο gazARTE.

Το dress code της βραδιάς δεν προέβλεπε black tie για τους άντρες και μακρύ φόρεμα για τις γυναίκες, αλλά συσκευασίες με πρωτοποριακό design, υψηλή χρηστικότητα και απόλυτη προστασία.
Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη από επιχειρήσεις που παράγουν ή διακινούν προϊόντα, βιομηχανίες παραγωγής υλικών και συσκευασίας, επιχειρήσεις εκτύπωσης κάθε είδους συσκευασίας ή Display Stands, δημιουργικά γραφεία και designers, «χειροκρότησαν» την καινοτομία στον σχεδιασμό, τα υλικά, την τεχνολογία και τις διαδικασίες σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας των προϊόντων.

Packging Innovation Awards 2019

Στην τελετή απονομής συγκεντρώθηκαν 200+ υψηλόβαθμα στελέχη, ο Πρόεδρος και τα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων που υποστηρίζουν τη διοργάνωση.
Τα βραβεία οργάνωσαν τα περιοδικά Marketing Week, Plant και σέλφ σέρβις της BOUSSIAS, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ), και παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουμπλή.

Η βραδιά της απονομής άρχισε με σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Δρ. Γεώργιο Αυλωνίτη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος επισήμανε τη θερμή ανταπόκριση των εταιρειών στα Packaging Innovation Awards 2019, που αποδεικνύεται με το ποσοστό αύξησης υποβολής υποψηφιοτήτων κατά 23%. Συνέχισε, με σύντομη παρουσίαση του σκοπού των βραβείων, που είναι η καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων για τη βελτίωση της ποιότητας, της λειτουργικότητας, αλλά και της αισθητικής της συσκευασίας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο εστιατόριο του gazARTE, με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τη νυχτερινή Αθήνα, με networking και ποτά. Μεγάλοι πρωταγωνιστές στον χώρο ήταν οι ίδιες οι βραβευμένες συσκευασίες που «εκτέθηκαν», τις οποίες οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν και να «περιεργαστούν» από κοντά.

Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες κατηγορίες βράβευσης, GOLD Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 2yolkApivitaA.HatzopoulosA.S. AdvertisingAgrinoAhaean LandCoca-Cola Τρία ΈψιλονElixir TeaΚΜ CreativeLidl HellasLKC DrinksMILK Branding ProfessionalsPaperpackPapoutsanisPressious ArvanitidisRed Design ConsultantsSuperfyΑθηναϊκή ΖυθοποιίαΒιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΝ Creative TeamΚουφετοποιία ΧατζηγιαννάκηΚαφεκοπτεία ΛουμίδηςΛυχνίαMέλισσα ΚίκιζαςΜπάρμπα Στάθης και Μύλοι Αγίου Γεωργίου.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Διακρίσεων σε τρεις ανθρώπους για την αφοσίωση και τη συμβολή τους στην εξέλιξη του κλάδου της συσκευασίας. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο τιμητικό απονεμήθηκε στους Ευφροσύνη Ρούπα και Δρ Ευάγγελο Χεκίμογλου για τη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο «Εισαγωγή στην Ιστορία της Ελληνικής Συσκευασίας» μετά από πολυετή έρευνα. Το δεύτερο τιμητικό, έλαβε ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma και Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, για τη συνολική συνεισφορά του στην ενθάρρυνση της καινοτομικής σκέψης και τη διασύνδεση της Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής Κοινότητας.

Packaging Innovation Awards 2017

Βραβεία στην καινοτομία και το design της συσκευασίας

Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στο gazARTE, η τελετή απονομής των Packaging Innovation Awards 2017. Στελέχη από επιχειρήσεις που παράγουν, εισάγουν ή διακινούν προϊόντα, βιομηχανίες παραγωγής υλικών και συσκευασίας, επιχειρήσεις εκτύπωσης κάθε είδους συσκευασίας ή Display Stands, δημιουργικά γραφεία και designers, χειροκρότησαν την καινοτομία στο σχεδιασμό, τα υλικά, την τεχνολογία και τις διαδικασίες σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας των προϊόντων.

Στην τελετή απονομής συγκεντρώθηκαν περίπου 200 υψηλόβαθμα στελέχη, ο Πρόεδρος και τα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων που υποστηρίζουν τη διοργάνωση. Τα βραβεία οργάνωσαν τα περιοδικά Marketing Week, Plant και σέλφ σέρβις της BOUSSIAS, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.). Η βραδιά της απονομής άρχισε με σύντομη παρουσίαση του σκοπού των βραβείων, που είναι η καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων για τη βελτίωση της ποιότητας, της λειτουργικότητας αλλά και της αισθητικής της συσκευασίας, από την παρουσιάστρια κα Αγγελική Πετροπούλου, στέλεχος marketing της BOUSSIAS.

Packaging Innovation Awards 2017

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Δρ Αντώνης Καναβούρας, Καθηγητής Συσκευασίας Τροφίμων, στη σύντομη εναρκτήρια ομιλία του, επισήμανε τη θερμή ανταπόκριση των εταιρειών στα Packaging Innovation Awards 2017, που αποδεικνύεται με το ποσοστό αύξησης υποβολής υποψηφιοτήτων κατά περίπου 18%. «Οι δυναμικές επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς και τα γνωστά, μεγάλα brands από πολλούς διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους που βρίσκονται απόψε μαζί μας» τόνισε «αποδεικνύουν ότι ο θεσμός αυτός ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και αποτελεί σημαντικό αρωγό των νικητών στην προβολή, προώθηση και αξιοποίηση των προσπαθειών τους για τη συνεχή βελτίωση της ταυτότητας των προϊόντων τους». Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο εστιατόριο του gazARTE, με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη και τη νυχτερινή Αθήνα, με networking, κρασί και finger food. Μεγάλοι πρωταγωνιστές στο χώρο ήταν οι ίδιες οι βραβευμένες συσκευασίες που εκτέθηκαν, τις οποίες οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν και να «επεξεργαστούν» από κοντά.

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, GOLD βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: 2YOLK, attp advertising, Mediterra – Mastihashop, The BrandHouse, Dolphins / Communication Design, Red Design Consultants, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Pressious Arvanitidis, Abc Design, Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ – Paperpack, ΕΨΑ, Μπάρμπα Στάθης, AgrecoFarms, Στυλ. Σ. Κοσκινίδης, A. Hatzopoulos και Chillbox.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς υπήρξε η απονομή των Τιμητικών Διακρίσεων σε δύο έργα για τη συμβολή τους στο κοινωνικό σύνολο. Το πρώτο τιμητικό απονεμήθηκε στην εταιρεία Humane Social Enterprise – Designer Δημήτρης Κοντοπίδης, για το έργο “Recycle Life – your Body: Reaction Empowering Life Apparel & Accessories”. Το δεύτερο τιμητικό έλαβε η συνεργασία των Paperpack & Ίδρυμα Μποδοσάκη για το έργο «Ασυνόδευτο Κουτί, Promotional Packaging» για την υποστήριξη ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που φθάνουν ή βρίσκονται στην Ελλάδα μόνα τους.

Packaging Innovation Awards 2016

Η καινοτομία της συσκευασίας στο βάθρο των διακρίσεων

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στο αμφιθέατρο Maroussi Plaza, η τελετή απονομής των πρώτων Packaging Innovation Awards 2016.

Η αγορά επικρότησε ηχηρά την καινοτομία στο σχεδιασμό, τα υλικά, την τεχνολογία και τις διαδικασίες σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας των προϊόντων. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τα περιοδικά Marketing Week, Plant Management και σέλφ σέρβις της BOUSSIAS, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥΒΙΠΥΣ) και την Τιμητική Υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ).

Στην απονομή παρευρέθηκαν περισσότερα από 170 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, διαφημιστικών εταιρειών, δημιουργικών γραφείων, designers και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων.

Στην έναρξη της τελετής απονομής απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Δρ. Μιχαήλ Κοντομηνάς, Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην ομιλία του υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την αλυσίδα Συσκευασίας στα Packaging Innovation Awards 2016 αποδεικνύει την ανάγκη τους να θέσουν τις σχετικές τους δράσεις και πρωτοβουλίες στον ευγενή ανταγωνισμό, καταλήγοντας πως «ο θεσμός αυτός ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και αποτελεί σημαντικό αρωγό των νικητών στην προβολή, προώθηση και αξιοποίηση των προσπαθειών τους για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων τους».